Utolsó frissítés ideje: 2023. 11. 08. 12:36 
 
 
2024. Május 30. ma Janka, Zsanett - napja
Rólunk
Munkaszervezet
Hírek
HVS (2007-2013)
HFS (2014-2020)
Dokumentumtár
Képregény
Galéria
Sajtószoba
Fórum
Elérhetőség
GY.I.K.
Működési költségek
Településeink
LEADER 2013

<< Máj 2024 >>
Vas He Ke Sze Csu Pe Szo
 1  2  3  4
 5  6  7  8  9  10  11
 12  13  14  15  16  17  18
 19  20  21  22  23  24  25
 26  27  28  29 30 31

Rólunk

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület 2008. február 07-én alakult azzal a céllal, hogy a Nyírség Helyi közösség által lefedett térség vidékfejlesztési feladatait ellássa, az „Új Magyarország” Vidékfejlesztési Program céljait megvalósítsa és népszerűsítse.
Ennek megfelelően elősegíti a térség gazdasági, infrastrukturális, idegenforgalmi és kulturális fejlődését.
Az Egyesület a Széchenyi 2020 Program keretében segíti, hogy Nagykálló és Nyíregyháza kistérségi területein - az Európai Unió alapjainak támogatásaira, regionális és nemzeti szintű támogatási források elnyerésére támaszkodva –a vidéki területeken összehangolt fejlesztéseket valósítson meg.


Az Egyesület főbb feladatai:

- A LEADER közösségi fejlesztések program-előkészítése, azok térségi koordinálása, lebonyolításának és elkészítésének segítése.
- Az egyesület működési területére vonatkozó fejlesztési stratégiákkal kapcsolatos fejlesztések vonatkozásában tanulmányok készítése, beruházások előkészítése és ösztönzése.
- A mikro vállalkozások létrehozásának fejlesztése és támogatása.
- A térségi települések falumegújítási törekvéseinek segítése, közösségi terek kialakításának támogatása
- A vidéki örökség megőrzése és korszerűsítése érdekében végzett tevékenység elősegítése.
- A vidéki turizmussal kapcsolatos turisztikai szolgáltatások fejlesztése és marketingje vonatkozásában végzett tevékenységek támogatása, e tevékenységek ösztönzése.
- A Helyi Vidékfejlesztési Terv/Helyi Fejlesztési Stratégia elkészítése, megvalósulásának nyomon követése és aktualizálása
- A Helyi Vidékfejlesztési Tervre/Helyi Fejlesztési Stratégiára vonatkozó információszolgáltatás
- A Helyi Vidékfejlesztési Terv/Helyi Fejlesztési Stratégia megvalósítását célzó projektek vonatkozásában a több szektorra kiterjedő együttműködések ösztönzése és támogatása.
- A helyi köz-, magán-, és civilszférabeli partnerségek - helyi akciócsoportok – kialakulásában és működésében való közreműködés.
- Kapcsolattartás és együttműködés nemzetközi szervezetekkel, hazai és külföldi egyesületekkel, LEADER közösségekkel az Egyesület céljainak megvalósítása érdekében.
- Tájékoztató anyagok kidolgozása, bemutatók, kiállítások, konferenciák, tanácskozások szervezése, illetve ezek szervezésében való közreműködés, a pályázati rendszerek szerinti lehetőségek ismertetése és az ezek alapján kialakuló pályázati anyagok elkészítésében történő közreműködés.

Az Egyesület a fenti feladatainak, céljainak megvalósítása érdekében szorosan együttműködik a Miniszterelnökség Agár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságával, mint a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságával és illetékes szervezeti egységeivel, valamint a Magyar Államkincstár illetékes szervezeti egységeivel, a Helyi Fejlesztési Stratégiák megvalósítása, illetve a Egyesület működtetésével kapcsolatos adminisztratív és pénzügy-igazgatási feladatainak ellátása érdekében.

A LEADER  Program új alapokra helyezi a fejlesztést. A térség fejlesztési stratégiáját az abban részt vevő önkormányzatokból, a térség vállalkozásaiból és civil szerveződéseiből megalakult helyi akciócsoport állítja össze, az ott élők bevonásával. Az elkészült stratégia alapján a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint finanszírozó szervezet keretösszeget határoz meg a munkacsoport számára.


Az Egyesület szervezeti felépítése:

- Közgyűlés
- Elnökség (9 fő)
- Elnök
- Munkaszervezet vezető
- Munkaszervezet (4 fő)
- Felügyelő bizottság (7 fő)
- Tagozatok (civil, köz- és üzleti szféra)Az egyesület elnöke: Belicza László

Alelnökök: Kocsis Antal, Mikó Szilveszter


   
Gyorslinkek


Partnerek

Magyar Államkincstár

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

HOI


Településeink honlapjai

www.balkany.hu
www.biri.hu
www.bokony.hu
www.erpatak.hu
www.gesztered.hu
www.kallosemjen.hu
www.kalmanhaza.hu
www.kotaj.hu
www.nagycserkesz.hu

www.nagykallo.hu
www.napkor.hu
www.nyirbogdany.hu/

www.nyiregyhaza.hu
www.nyirpazony.hu
www.nyirtelek.hu
www.nyirtura.hu
www.szakoly.hu
www.ujfeherto.hu


 
 
 
 
 
  2008. Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesulet - Minden jog fenntartva!  [ Impresszum ] [ Jogi nyilatkozat ] [ Adatvédelem ]
Dev by: z404