Utolsó frissítés ideje: 2019. 02. 27. 08:57 
 
 
2019. Április 26. ma Ervin - napja
Rólunk
Hírek
HVS (2007-2013)
HFS (2014-2020)
Dokumentumtár
Képregény
Galéria
Sajtószoba
Fórum
Elérhetőség
GY.I.K.
Működési költségek
Településeink
LEADER 2013

<< Ápr 2019 >>
Vas He Ke Sze Csu Pe Szo
 1  2  3  4  5  6
 7  8  9  10  11  12  13
 14  15  16  17  18  19  20
 21  22  23  24  25 26 27
 28  29  30

Hírek


Júniusban agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatás igényelhető az EMVA-ból
(2009-05-27 08:55)

Egy hónapon át, azaz 2009. június 1-30. között ismét lehetőség nyílik arra, hogy a gazdálkodók agrár-környezetgazdálkodási támogatást igényeljenek, aminek a célja a környezetkárosítás megakadályozása és egy szakszerű gazdálkodási gyakorlat kialakítása.


 

A most induló program az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozható.

Aki úgy dönt, hogy vállalja az újonnan kiírt feltételeket, annak elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül a www.e-kerelem.mvh.gov.hu oldalon kell a támogatási kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Akiknek ez még önállóan nem megy, azoknak a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók segítenek. Támogatási igénnyel a megadott beadási határidő után még vis maior esetén sem lehet jelentkezni.

Az EMVA-ból finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási támogatás akkor jár, ha a földhasználók a rendeletben előírt, önként vállalt kötelezettségeket a használatukban lévő földterületeken az öt (bizonyos célprogram esetén tíz) év teljes időtartama alatt betartják. Az előírások teljesítése közben felmerült többletköltséget és elmaradt hasznot a támogatás ellentételezi, melyre jóváhagyás esetén a földhasználó öt éven keresztül jogosult. Az előzetesen jóváhagyott földterületek pontos mértékének és elhelyezkedésének beazonosítására, a támogatási kérelemre hozott határozat jogerőre emelkedését követő kilencven napon belül területazonosítási kérelmet kell benyújtani, mert az ebben jóváhagyott területek képezik a kifizetés alapját.

A támogatási kérelem benyújtása előtt érdemes elolvasni a 61/2009. (V.14.) FVM rendeletet, aztán akinek kérdése van felteheti a www.e-kerelem.mvh.gov.hu portálon. Erre a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal munkatársai válaszolnak. Szakemberek várják a kérdéseket, az akg.@umvp.eu e-mail címre is. Beszerezhetők az információk a www.umvp.eu és a www.fvm.hu honlapok elérésével is.

A részvételi döntéshez szükséges ismereteket tájékoztató előadásokon is el lehet sajátítani. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Magyar Agrárkamara május második felében az ország minden részén, összesen 125 helyen szervezett előadást a programban részt venni kívánó gazdálkodók számára a jogosultsági feltételekről, a betartandó előírásokról és a kérelembenyújtás lehetőségeiről.

Bővebben a hírről az MVH honlapján olvashat.

Forrás:mvh.hu


   
Gyorslinkek


Partnerek

Magyar Államkincstár

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

HOI


Településeink honlapjai

www.balkany.hu
www.biri.hu
www.bokony.hu
www.erpatak.hu
www.gesztered.hu
www.kallosemjen.hu
www.kalmanhaza.hu
www.kotaj.hu
www.nagycserkesz.hu

www.nagykallo.hu
www.napkor.hu
www.nyirbogdany.hu/

www.nyiregyhaza.hu
www.nyirpazony.hu
www.nyirtelek.hu
www.nyirtura.hu
www.szakoly.hu
www.ujfeherto.hu


 
 
 
 
 
  2008. Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesulet - Minden jog fenntartva!  [ Impresszum ] [ Jogi nyilatkozat ] [ Adatvédelem ]
Dev by: z404