Utolsó frissítés ideje: 2019. 06. 18. 09:36 
 
 
2019. Június 19. ma Gyárfás - napja
Rólunk
Hírek
HVS (2007-2013)
HFS (2014-2020)
Dokumentumtár
Képregény
Galéria
Sajtószoba
Fórum
Elérhetőség
GY.I.K.
Működési költségek
Településeink
LEADER 2013

<< Jun 2019 >>
Vas He Ke Sze Csu Pe Szo
 1
 2  3  4  5  6  7  8
 9  10  11  12  13  14  15
 16  17  18 19 20  21  22
 23  24  25  26  27  28  29
 30

Hírek


Agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló FVM rendelet módosítása
(2009-06-29 12:16)

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 46/2009. (VI. 29.) közleménye a 61/2009 (V. 14.) FVM rendelet módosításáról
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezte az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009 (V. 14.) FVM rendelet módosítását.

A tervezett módosítás elsősorban a támogatási kérelmek pontozásával kapcsolatos pontosítását tartalmazza, mely módosítások kedvezőbb hatással lesznek a támogatási kérelem elbírálására. Egyidejűleg a támogatási kérelmek beadási határideje 2009. július 25-re módosul. 

A tervezett módosítás főbb pontjai a következők:
•Meghatározásra kerül a levélanalízis során bevizsgáltatandó minimális paraméterek köre - N, P, K, Ca, Mg.
•Azon földterület tekintetében, amelynek a tulajdonosi jogait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja, a földhasználónak legkésőbb 2010. május 15-ig kell rendelkeznie a teljes támogatási időszakra vonatkozóan bejegyzett földhasználati jogosultsággal, illetve az MNV Zrt. vagy a vagyonkezelő arra vonatkozó nyilatkozatával, hogy a támogatható földterületet a teljes támogatási időszak alatt használhatja.
•Szántóföldi célprogramok esetén, amennyiben a táblán a teljes támogatási időszak alatt évelő szálas pillangós takarmánynövény termesztése történik, nem kell a zöldtrágyázásra és a középmély lazításra vonatkozó előírásokat alkalmazni.
•A többletpontok igazolásához szükséges dokumentum másolat esetén a kérelmező aláírásával hitelesített másolati példányt kell beküldeni az MVH részére.
•Természetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramok pontozása a jogszabály hatályos változatából technikai okok miatt kimaradt, melynek pótlása szükséges.
•Családi gazdaság esetén az agrárvégzettség igazolásához mellékelni kell az MgSZH határozatának másolatát, mely a családi gazdaság elismeréséről szól.
•Az ültetvény célprogramok esetén a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács/Észak-Keletmagyarországi Alma és Egyéb Gyümölcs Szövetség - Szakmaközi Szervezet/Hegyközségi tagság esetén is jár többletpont.
•Pontosításra kerül a Termelői Csoport tagság elfogadása, csőd-, felszámolási- és végelszámolási eljárás alatt álló Termelői Csoport tagság nem fogadható el.
•Az elfogadásra kerülő felsőfokú agrárvégzettségek köre kiegészül a mezőgazdasági gépészmérnök/mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök, valamint a meliorációs mérnök/ földmérő és földrendező mérnök végzettséggel.
Amennyiben a gazdálkodó az elektronikus kérelmet, valamint a pontozáshoz szükséges igazolásokat és dokumentum másolatokat már benyújtotta az MVH felé, azonban a módosítás következtében további többletpontra is jogosult, a támogatási kérelem időszakának végéig, azaz 2009. július 25-ig lehetősége van az igazolások pótlólagos benyújtására.

A támogatási kérelmek rangsorolása a többletpontok alapján, nem pedig a beérkezés sorrendjében történik. Azonos pontszámok esetén sem kerül figyelembe vételre a beérkezési sorrend, ezért kérjük, hogy a támogatási kérelem kitöltését a gazdálkodók ne siessék el, azt a jogszabály és a mellékelt módosítás-tervezet áttanulmányozása után készítsék el.

Amennyiben a gazdálkodóknak kérdései merülnek fel, a Regionális Szaktanácsadási Központok szaktanácsadói, a Falugazdász hálózat, illetve a Magyar Agrárkamara szaktanácsadói, valamint a szaktanácsadók segítséget tudnak nyújtani, forduljanak hozzájuk bizalommal.

Továbbá javasoljuk, hogy kísérjék figyelemmel a http://www.umvp.eu/akg honlapot, az ott található Gyakran Ismételt Kérdések további információval szolgálhatnak az agrár-környezetgazdálkodási támogatás igénybevételével kapcsolatban.

Forrás: fvm.hu


   
Gyorslinkek


Partnerek

Magyar Államkincstár

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

HOI


Településeink honlapjai

www.balkany.hu
www.biri.hu
www.bokony.hu
www.erpatak.hu
www.gesztered.hu
www.kallosemjen.hu
www.kalmanhaza.hu
www.kotaj.hu
www.nagycserkesz.hu

www.nagykallo.hu
www.napkor.hu
www.nyirbogdany.hu/

www.nyiregyhaza.hu
www.nyirpazony.hu
www.nyirtelek.hu
www.nyirtura.hu
www.szakoly.hu
www.ujfeherto.hu


 
 
 
 
 
  2008. Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesulet - Minden jog fenntartva!  [ Impresszum ] [ Jogi nyilatkozat ] [ Adatvédelem ]
Dev by: z404