Utolsó frissítés ideje: 2019. 02. 27. 08:57 
 
 
2019. Április 26. ma Ervin - napja
Rólunk
Hírek
HVS (2007-2013)
HFS (2014-2020)
Dokumentumtár
Képregény
Galéria
Sajtószoba
Fórum
Elérhetőség
GY.I.K.
Működési költségek
Településeink
LEADER 2013

<< Ápr 2019 >>
Vas He Ke Sze Csu Pe Szo
 1  2  3  4  5  6
 7  8  9  10  11  12  13
 14  15  16  17  18  19  20
 21  22  23  24  25 26 27
 28  29  30

Hírek


Európai Hulladékcsökkentési Hét
(2014-10-16 09:31)

Esemény dátuma:
2014 Nov 22 (Egésznap) - 2014 Nov 30 (Egésznap)

November utolsó hete egész Európában a hulladékcsökkentésről szól. Idén november 22-30. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet, amely alatt az Európai Unió országaiban lelkes önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára. 

A kezdeményezést Magyarországon az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) koordinálja.

A kezdeményezéshez, ami idén immár hatodik éve valósul meg, tavaly már több, mint 12 ezren csatlakoztak. A résztvevők, miközben szerepet vállalnak bolygónk fenntarthatóságának megőrzésében, építik az őket körülvevő közösséget és a pénztárcájukat is kímélik.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét sikeres megvalósítása kiemelkedően fontos állami feladat, hiszen társadalmi szemléletformáló, a környezettudatos gondolkodást erősítő szerepe van, és az akció fő célja, üzenete összhangban van a kormány környezetvédelemmel kapcsolatos stratégiai céljával.

Mivel a legjobb eredményt mindig példamutatással lehet elérni, arra kérjük Önt, hogy munkatársaival együtt – a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként, illetve annak képviseletében – vegyenek részt az akcióban, és ezzel felelős gondolkodású szervezet képviselőiként mutassanak példát azoknak, akikkel a tevékenységük során kapcsolatba kerülnek.

A legjobb, legeredményesebb akciókat minden résztvevő ország benevezi az Európai Hulladékcsökkentési Díjra, amelyet ünnepélyes gálán adnak majd át a nemzetközi zsűri által kiválasztott kezdeményezések megvalósítóinak. Hazánkból tavaly a dabasi óvoda „játékok, amiből nem is gondolnád" című projektje bekerült a nemzetközi szinten legjobb három, oktatási intézmények által megvalósított akció közé.

Ezúton felkérjük Önt arra, hogy munkatársai bevonásával csatlakozzon az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez! Az akcióban megvalósíthatnak saját ötletet a hulladékok csökkentésére és mi is tudunk segíteni már kipróbált javaslatokkal, ötletekkel.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétről minden szükséges információt megtalál a www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon, ahol feltüntetjük minden résztvevő szervezet logóját, címerét. Szintén ezen a weboldalon lehet regisztrálni a saját akciókat is 2014. november 15-ig. Az OHÜ munkatársai az akció lebonyolítása során minden résztvevővel személyesen tartják a kapcsolatot és segítenek bármilyen kérdésben.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése közvetett módon. Ma már természetes elvárásnak számít odafigyelni a környezetünkre, ezen túlmenően kötelességünk is, hiszen - a saját és a jövő generációinak érdekében is - felelősek vagyunk természetes környezetünkért, annak megóvásáért és az erőforrásainak tudatos kihasználásáért.

Kérjük, csatlakozzanak Önök is a kezdeményezéshez, és lehetőségeikhez mérten segítsenek népszerűsíteni is az akciót, annak érdekében, hogy minél többen részt vehessenek benne, és ezáltal a környezettudatos szemléletmód minél több embernek természetes legyen.


   
Gyorslinkek


Partnerek

Magyar Államkincstár

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

HOI


Településeink honlapjai

www.balkany.hu
www.biri.hu
www.bokony.hu
www.erpatak.hu
www.gesztered.hu
www.kallosemjen.hu
www.kalmanhaza.hu
www.kotaj.hu
www.nagycserkesz.hu

www.nagykallo.hu
www.napkor.hu
www.nyirbogdany.hu/

www.nyiregyhaza.hu
www.nyirpazony.hu
www.nyirtelek.hu
www.nyirtura.hu
www.szakoly.hu
www.ujfeherto.hu


 
 
 
 
 
  2008. Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesulet - Minden jog fenntartva!  [ Impresszum ] [ Jogi nyilatkozat ] [ Adatvédelem ]
Dev by: z404