Utolsó frissítés ideje: 2023. 04. 20. 14:41 
 
 
2023. Október 01. ma Jeromos - napja
Rólunk
Hírek
HVS (2007-2013)
HFS (2014-2020)
Dokumentumtár
Képregény
Galéria
Sajtószoba
Fórum
Elérhetőség
GY.I.K.
Működési költségek
Településeink
LEADER 2013

<< Okt 2023 >>
Vas He Ke Sze Csu Pe Szo
1 2  3  4  5  6  7
 8  9  10  11  12  13  14
 15  16  17  18  19  20  21
 22  23  24  25  26  27  28
 29  30  31

Hírek


Ösztönöznék az innovációt az európai agrár- és élelmiszeripari szervezetek
(2014-05-27 09:19)

Az európai mezőgazdaság és élelmiszeripar képviselői javaslatokat fogalmaztak meg annak érdekében, hogy azonosítsák a szektor előtt álló kihívásokat és kiaknázzák a szektorban rejlő lehetőségeket. 

2014. májusában, a Mezőgazdasági és Halászati Miniszterek Athénban megtartott informális ülése keretében az európai mezőgazdasági és élelmiszeripari szektor 11 jeles képviselője innovációt ösztönző javaslatokat nyújtott be a Tanácsnak és a Bizottságnak.

Nyilatkozatukban - melynek címe „Vízió az EU mezőgazdaságában és élelmiszeriparában rejlő lehetőségek kiaknázásához" - a jogalkotókat eredményesebb politikaalkotásra szólították fel, amely ösztönzi az innovációt, illetve hozzájárul a munkahelyteremtéshez és az élelmiszerlánc forrás-hatékonnyá tételéhez. Az aláírók között egyaránt szerepeltek gépgyártók, vetőmag-előállítók, műtrágya- és növényvédőszer-gyártók, állategészségügyi szervezetek, illetve az európai gazdák és az európai élelmiszeripari szektor képviselői, a COPA-COGECA és a Food Drink Europe. Az aláíróként csatlakozó szervezetek összesen 30 millió munkahelyet biztosítanak és az EU GDP-jének 3,5%-át adják.

Javaslatukban továbbá felhívták a figyelmet az élelmezésbiztonság és élelmiszerbiztonság unión belüli és kívüli megteremtésének fontosságára, a fenntartható és környezetbarát gazdálkodásra, valamint kiemelték a szektor gazdasági súlyát és a foglalkoztatásban, gazdasági növekedésben játszott kiemelkedő szerepét.

Felhívásukban az Európai Unió két jogalkotó intézményét sokkal célzottabb politika-alkotásra sarkallják. Olyan politikát látnának szívesen, amely ösztönzi az innovációt, valamint biztonságos, jó minőségű és megengedhető árfekvésű élelmiszer-előállítást tesz lehetővé. Úgy vélik, az elmúlt időszakban az innováció a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban kevésbé volt ösztönzött, sőt, néhány esetben akadályoztatva is volt az európai döntéshozatal által.

Ezért mindkét intézményt arra szólították fel, hogy együttesen munkálkodjanak az innováció szektoron belüli fellendítése, érdekében és erősítsék az innovatív törekvéseket a belső piacon.

Kiemelték, hogy a cél megvalósítása érdekében a jövőben is készséggel együttműködnek az Európai Unió intézményeivel.

Forrás: NAK


   
Gyorslinkek


Partnerek

Magyar Államkincstár

Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

HOI


Településeink honlapjai

www.balkany.hu
www.biri.hu
www.bokony.hu
www.erpatak.hu
www.gesztered.hu
www.kallosemjen.hu
www.kalmanhaza.hu
www.kotaj.hu
www.nagycserkesz.hu

www.nagykallo.hu
www.napkor.hu
www.nyirbogdany.hu/

www.nyiregyhaza.hu
www.nyirpazony.hu
www.nyirtelek.hu
www.nyirtura.hu
www.szakoly.hu
www.ujfeherto.hu


 
 
 
 
 
  2008. Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesulet - Minden jog fenntartva!  [ Impresszum ] [ Jogi nyilatkozat ] [ Adatvédelem ]
Dev by: z404